Altın'da 1300’ü öngördük, şimdi 1600 diyoruz...

22.01.2015 - 16:59 | Son Güncelleme :

Altın ile ilgili şimdiye kadar sadece 3 Aralık’ta yazdık. Altın 1300 $ görebilir, başlığımız ve beklentimiz gerçekleşti...


<ımg class="yeniImg" border="0" hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/filiz_ozcan_196-196.jpg" align="left">Altın ile ilgili şimdiye kadar sadece 3 Aralık’ta yazdık. Altın 1300 $ görebilir, başlığımız ve beklentimiz gerçekleşti. Şimdi artırıyoruz. Gerçekleşene kadar da başka bir altın yazısı yine yazmayacağız.

Filiz Özcan
Global Menkul / Stratejist
https://twitter.com/stratejimutfak

Altına yönelim öyle bilinmedik bir risk algılaması değildir. 3 Aralık’taki yazımızda hiçbir kağıt üzerine yazılan rakamın artık geçerliliğinin kalmadığını belirtmiştik.

İsviçre Merkez Bankası'nın 1,20 bariyerini kaldırması ve yüzde -0,75 ile yaşayan yeryüzünün rekor negatif faiz oranını vermesi ise Altın çağının başlangıcıydı.

Euro Bölgesi'nde deflasyonun geçişgenliği, ECB’nin Euro’yu değer kaybettirecek şekilde atacağı adımlar, İsviçre Merkez Bankası'nın en son kararı ile birlikte İsviçre’de deflasyon daha fazla artıracak. İsviçre Merkez Bankası 2015 yılında daha çok faiz indirmek zorunda kalacak, altın çağı böylelikle gelişecek.

ECB Eylül 2016’ya kadar 1,14 trilyon € alacak ve böylelikle 19 ay sonrasında 2012 bilanço büyüklüğüne ulaşılacak. Böylece üzerinde rakam olan kağıtların hepsinin önümüzdeki en az 2 yıl daha değeri olmayacak.

FED’in çıkışının ya da önümüzdeki bir yıllık faiz artırımlarının altın üzerinde bir etkisi olmayacaktır. 5-30 yıllık tahviller arasında yatay verim eğrisi altın yatırımcısına yarar sağlayacaktır.

Yazının kısası ve özü, altın çağı başladı ve ilk hedefi olan 1300 $’ı gördü. Şimdi biz yükselişin artık 1600 $’a ulaşması için yeterli ortamın sağlandığını düşünüyoruz.

Serbest çalışmalarımızı aşağıdaki twitter adresimizden takip edebilirsiniz.
https://twitter.com/stratejimutfak

 

Hisse Başarıyla eklendi