Altınla ilgili müthiş tahmin

23.05.2016 - 15:56 | Son Güncelleme :

BAE'nin en büyük bankası Emirates NBD, altının ons fiyatının kısa vadede 1,400 doları, gelecek yıl sonuna dek ise 1,800 doları aşabileceğini belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/17022016_altin_650.jpg

Müşterilerine portföylerinin yüzde 10'una kadarını altında tutmalarını ve son düşüşlerde alım yapmalarını tavsiye eden Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en büyük bankasına göre küresel merkez bankacılarının yanılmasıyla birlikte değerli metalin onz başına fiyatı kısa vadede 1,400 dolar ve gelecek yılın sonuna kadar ise 1,800 dolara kadar tırmanabilir.

##$$ALTINWIDGET##$$

Haberin Devamı

Emirates NBD PJSC varlık yönetimi CIO'su Gary Dugan, Fed tarafından zamanından önce atılmış bir faiz artırımı adımının enflasyonda düşüşe, büyümede geri çekilmeye ve daha fazla volatiliteye neden olabileceğini ve bu durumun yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmasını sağlayabileceğini belirtti. Dugan, Singapur'da Bloomberg Television ile gerçekleştirilen bir mülakatta Fed'in sıkılaştırma konusunda hata yapmasıyla durumunda doların güç kaybedeceğini ve altının destekleneceğini ifade etti.

Altın 2016 yılında, güvenli liman talebindeki artışın etkisiyle yüzde 18 değer kazandı. Güvenli liman talebindeki artışta ise yatırımcıların Fed'in 2016 yılında hamle yapmayacağı şüpheleri etkili oldu. Aynı zamanda Japonya ve Avrupa'daki merkez bankacıları eksi faizleri benimseyip negatif bölgede daha fazla aşağıya çekmeleriyle yatırımcılar arasında para politikasının sınırlarına ilişkin tartışma başlattılar. Geçtiğimiz üç haftada altın, ABD faiz artırımının yeniden gündeme gelmesiyle birlikte zayıfladı. Dugan, şu anda gidilecek bir faiz artırımının bir hata olabileceğine ve artırımın ardından bir indirim gelebileceğini ifade etti.

 

Hisse Başarıyla eklendi