Bakır haftalık yükselişi azaltıyor

13.10.2015 - 09:29 | Son Güncelleme :

Bakır, ABD’de istihdam verisinin açıklanması öncesinde Londra’da haftalık yükselişi azaltıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_bist_650_7.jpg

Bakır, yatırımcıların ABD’de aylık istihdam verisinin açıklanmasını beklemesi ile 11 Eylül’den bu yana ilk kez gösterdiği haftalık kazancı azaltıyor.

Metal yüzde 0.4 değer kaybederek Hong Kong saati ile 12.06’da ton başına 5,074 dolara indi. Bakır haftalık bazda yüzde 1 yükseliş göstermeye hazırlanıyor.

Bakır, Glencore Plc hissesinin Pazartesi günü Londra’da sert düşmesinin ardından bir ayın en zayıf seviyesine inmişti. Glencore’deki gerilemede şirket borçları ve Çin’deki yavaşlama ile ilgili endişeler etkili oldu. Çin ekonomisinin yavaşladığına yönelik işaretler emtia piyasalarını olumsuz etkiliyor. Madencilik devi şirketin hisseleri, tüm kayıplarından toparlanmasa da Cuma günü Hong Kong’da yüzde 2.3 yukarıda seyretti.

Haberin Devamı

Hong Kong’daki Argonaut Securities analisti Helen Lau, “Bakır istikrarlaşıyor ve piyasalar daha fazla makro data gelmesi için beklemede. Genel olarak emtia fiyatları toparlanabilirse büyük madenciler ve Glencore fayda sağlar. Bakır Glencore karının üçte birini oluşturuyor” dedi.

Çinko ve kurşun Londra Metal Borsası’nda düşüş gösteriyor. Diğer metaller ise yükseliyor. Bakır Comex’te yatay seyrediyor. Çin piyasalarının 8 Ekim’e kadar kapalı olması dolayısıyla işlem hacmi düşük.

 

Hisse Başarıyla eklendi