Bakır “zayıf talep görünümü” ile geriliyor

13.10.2015 - 09:25 | Son Güncelleme :

Bakır, Çin’de talep görünümünün zayıf olduğu işaretleri ile 2 haftanın zirvesinden geriliyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/bakir85.jpg

Bakır, dünyanın en büyük tüketicisi Çin’de talep görünümünün zayıf olduğu işaretleri ile birlikte Londra’da iki haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden düşüş gösteriyor.

Güç kabloları ve klimalarda kullanılan metal, Çinli yatırımcıların 1 haftalık tatilden geri dönmesinin ardından yüzde 0.9 kadar gerileyerek yüzde 0.4’lik yükselişi terse çevirdi. Londra Metal Borsası’nda (LME) üç ay vadeli bakır kontratı, yüzde 0.8 değer kaybederek Şanghay saati ile 15.00’te 5,143.50 dolardan işlem gördü. Fiyatlar Çarşamba günü ton başına 5,270 dolar ile 21 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Beijing Capital Futures Co. kıdemli analistlerinden Xiao Jing, “Çin’den tatil sırasında gelen bazı ekonomik veriler, talebin dördüncü çeyrek dönemde güçlü bir ivmelenme gösteremeyeceğine işaret etti ve bu güveni olumsuz etkiledi” dedi.

Haberin Devamı

Aralık vadeli bakır kontratı Comex’te yüzde 1.3 düştü. Kasım vadeli bakır kontratı, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda yüzde 2.9 yükselerek ton başına 39,330 yuandan (6,192 dolar) kapanış yaptı. Diğer metaller Londra’da değer kaybetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi