Borsa İstanbul'da bu seviye kritik

27.05.2015 - 12:09 | Son Güncelleme :

Güne hafif tepki alımıyla başlayan Borsa İstanbul 6. gününde de düşüşünü sürdürüyor

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_haber1_650.jpg

Küresel piyasalardaki negatif hava ve seçim öncesi anket sonuçları etkisiyle döviz kurları yükselişi sürdürürken endeks de baskı altın kalıyor. BIST 100 endeksi dün analistlerin kısa vadeli destek olarak nitelendirdikleri seviyelerin kırılmasının ardından 83 binli seviyelere geriledi. 

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Analistler, küresel risk iştahının piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, gelmesi muhtemel tepki alımlarında BIST 100 endeksinin 85.000 puanın üzerine çıkıp çıkamayacağının teknik açıdan önemli olduğunu dile getiriyor. 

83.300 önemli

İntegral Menkul Değerler'den yapılan analizde, dolardaki güçlü seyrin önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenirken, gelecek ABD verilerine olan hassasiyetin yükselebileceği belirtildi.

BIST 100 endeksinde ise, 5 günlük düşüşün ardından 83300 seviyesindeki kritik destek noktasına oldukça yaklaşıldığı vurgulanırken, bu seviyelerden teknik olarak tepkiler gelebileceği kaydedildi. Analizde ayrıca şu ifadelere yer verildi; "Dolardaki güçlenmenin piyasalar üzerindeki baskının azalması durumunda ABD verisinin ağırlıkta olmadığı bugün endekste tepki yükselişi için fırsat oluşabilir. Ancak bu tepkinin ne kadar güçlü olacağını izleyeceğiz. Endeksin 83300 seviyesini kırması ise algıların daha fazla negatif yöne geliştiğini gösterecek."

 

Hisse Başarıyla eklendi