Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Erken seçim olasılığı...

05.05.2016 - 10:14 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, erken seçim ihtimali görmediğini, dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma olmadığını söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/24032016_ertem_650.jpg

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, AK Parti'nin aldığı kongre kararını değerlendirerek, bu adımın Cumhurbaşkanı ile uyumu daha da artıracak bir istikrar adımı olduğunu, bunun ekonomiye çok olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirterek, "Bir erken seçim olasılığını da yok görüyorum" dedi.

Piyasaların bu saatten sonra kongre ve dolayısıyla Başbakan değişikliği kararını olumlu karşılaması gerektiğini söyleyen Ertem, "Daha istikrarlı ve daha kararlı bir sürece girebiliriz. Kurun ne kadar hızlı çıktıysa o kadar da hızlı geriye gitme ihtimali olduğunu görüyorum. BİST100'ün bundan daha aşağı gideceğini tahmin etmiyorum, buradan toparlanır diye düşünüyorum" dedi. 

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

AK Parti'de kongre kararı alınmasının ardından dolardaki yükselişi yorumlayan Cemil Ertem özetle, şöyle konuştu:

"Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Kongre kararıyla Türk Lirası hızla eridi ama gece sığ bir piyasa vardı. Bu sabah ise düzeltmeyi gördük. Akşam en kötü durumda bile Güney Afrika randı ile arasındaki fark yüzde 1'den azdı. Akşamki kararı piyasalar esasında yalnızca AK Parti'nin iç meselesi olarak algıladı. Siyasi belirsizliği önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Piyasaların bunu şu saatten sonra olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum.

Şu an dolarda geriye gidiş var. ABD'den gelen haberler de doların geri gitmesini sağlayacak haberler. Doların iki üç gündür yukarı çıkması spekülatif bir şey. Doları yukarı taşıyacak Fed üyeleri oy hakkı olmayan üyeler. Kriz sürecinde görebileceğimiz bir spekütatif hareket. Küresel piyasalarda ve Türkiye'de bugünden itibaren düzelme bekliyorum. Fed için yeni bir genişleme dalgası gelecek haberleri de gelmeye başladı. İktidar partisinin ekonomi programını etkileyecek bir duum olarak bunu görmüyorum."

 

Hisse Başarıyla eklendi