Davutoğlu: İşimizi yaptığımız için özür beklememeli

30.11.2015 - 15:21 | Son Güncelleme :

Davutoğlu, Türkiye'nin hava sahasını Rus uçağının ihlaline karşı koruyarak sorumluluğunu yerine getirdiğini belirtti, "Hiçbir ülke işimizi yaptığımız için özür beklememeli. Her seviyede görüşmeye açığız" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/davutoglu_900.jpg

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Tüm müttefikler Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkını tamamen destekliyor" dedi.

Stoltenberg, “Rusya'nın bölgedeki varlığını artırması NATO ülkelerinde endişe yaratıyor ancak tansiyonun düşürülmesine odaklanıyoruz” ifadesini kullandı.

##$HABER_1428201$##

Haberin Devamı

"GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

Başbakan Davutoğlu ise, “Hava sahası Türkiye’nin egemenliğinin bir parçasıdır, Rus uçağının düşürülmesi müdafaa eylemiydi” diye konuştu.

Davutoğlu, “Suriye'de iki koalisyon operasyonlara devam ettiği sürece benzer hava sahası olaylarını önlemek zor olur” dedi.

Davutoğlu, “Türkiye'nin durumu tırmandırma niyeti yok, her düzeyde görüşmeye hazırız” diye ekledi.

"ÖZÜR BEKLENMESİN"

Rus uçağının düşürülmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Davutoğlu, "Hiçbir ülke, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz sorumluluğunu yerine getirdi. Hiçbir ülke, işimizi yaptığımız için özür beklememeli" ifadesini kullandı.

Rusya'nın aldığı yaptırım kararlarını da değerlendiren Davutoğlu, “Rusya'nın Türkiye'ye karşı yaptırımlarını gözden geçireceğini ümit ediyoruz” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi