Dev projeler İçin 'müzakere' açıklaması

26.07.2016 - 14:54 | Son Güncelleme :

Dvorkocich, Rus ve Türk yetkililerin Akkuyu ile Türk Akımı'yla ilgili görüşmeler planladıklarını aktardı.

https://i.bigpara.com/i/55big/akkuyu_santral.jpg

Rusya Başbakanı Yardımcısı Arkady Dvorkocich, Rus ve Türk yetkililerin Akkuyu nükleer santral projesinin hayata geçirilmesini ele aldıklarını, Türk Akım doğal gaz boru hattı konusunda da gün içinde görüşmeler yapılmasının planlandığını söyledi.

##$HABER_1434209$##

Dvorkovich, "Türk yetkililer ile görüşmelerimizde bazı yatırım projelerini müzakere ettik, bunların arasında Akkuyu nükleer santralinin inşaa edilmesi de var. Projenin devam edebilmesi için Türk tarafından düzenleyici çerçeveyi tamamlanması bekleniyor. Türk tarafının bunu yeterince hızlı şekilde tamamlamasını umuyoruz" diye konuştu. 

'RUS VE TÜRK ŞİRKETLERİN İŞBİRLİĞİ KOLAYLAŞMALI'

Haberin Devamı

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexei Ulyukayev, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Moskova'daki görüşmesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus ve Türk şirketler arasında işbirliğinin kolaylaştırılması için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Ulyukayev, "Müzakere edecek çok fazla konumuz var. Bu konular bizim işletmelerimiz ve ekonomik yapılarımız için ciddi bir zorluk. İşletmelerin çalışmalarını kolaylaştırmak için mümkün olan her şeyi yapmalıyız" diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi