Dolarda rüzgar tersine döndü

28.08.2014 - 14:26 | Son Güncelleme :

Jeopolitik riskler dolar/TL'de TCMB'nin dün yarattığı iyimserliği tersine çevirdi

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_269.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_00.jpg">

Jeopolitik riskler dolar/TL'de TCMB'nin dün yarattığı iyimserliği tersine çevirdi. Kur yeniden 2,17'nin üzerine çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden jeopolitik belirsizliklerin kısa sürede sona ermeyeceğini gösteren askeri hareketlilik, Merkez Bankası'nın dün dolar/TL'de yarattığı iyimserliği tersine çevirdi.

TCMB'nin dün politika faizini indirmemesi sonrası 2,1506'ya kadar gerileyerek iki haftanın en düşük seviyesini gören dolar/TL, bu sabah güne 2,16'nın altında başladı. Ukrayna endişeleriyle yönünü yukarı çeviren kur bugün yeniden 2,17'yi aştı. TL, dolar karşısında yüzde 0.7 ile gelişmekte olan ülke para birimlerine yakın bir değer kaybı yaşarken, Rus rublesindeki değer kaybı aynı saatte yüzde 1,5'in üzerinde oldu.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmekte olduğunu açıkladı. Aralarında Rus askerlerinin de yer aldığı bildirilen ayrılıkçılar ise, ülkenin doğusunda tek taraflı bağımsızlıklarını ilan etmelerinden bu yana Ukrayna güçleri ile çatışmaya devam ediyorlar. Yeniden taarruza geçen ayrılıkçılar Ukrayna'nın Azak Denizi kıyısındaki Mariupol kentine yaklaştılar.

 

Hisse Başarıyla eklendi