Dünya bu sorunla baş edebilecek mi?

27.05.2015 - 09:26 | Son Güncelleme :

Yunanistan krizi, G-7 toplantısında gündeme ağırlığını koyabilir

https://i.bigpara.com/i/55big/yunanistan_965.jpg

Dünyanın en üst düzey maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları bu hafta Dresden’de bir araya geliyorlar. Ancak Alman ev sahipleri tarafından belirlenen ve Yunanistan’dan bahsetmeyen gündeme bağlı kalmakta güçlük çekebilirler.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

G-7 toplantısı Çarşamba günü başlayacak ve resmi olarak ekonomik büyüme, vergi kaçırma ve küresel finansal yapıyı güçlendirme temaları üzerinde odaklanacak. Ancak toplantıya katılan pek çok politika yapıcı için en acil konu Yunanistan’ın euroda kalıp kalmayacağı ve eğer kalamaz ise dünyanın sonuçlarının üstesinden gelip gelemeyeceği.

Akdeniz ülkesi Yunanistan için zaman daralıyor. Ülke, Almanya liderliğindeki kreditörleri ile ekonomik reformlar üzerinde bir anlaşmaya vararak kurtarma fonlarının serbest bırakılmasını sağlamalı. Yunanistan’ın IMF’e ödemesi gereken borcun vadesi önümüzdeki ay gelecek. Yunanistan krizi, ABD Hazine Bakanlığı gibi Avrupalı olmayan gözlemcileri beklenmedik sonuçlar ile ilgili uyarıda bulunmaya sevk ediyor. Yunanistan ve ortakları temerrüdü engellemede başarısız olabilirler.

Haberin Devamı

Londra’daki Berenberg Bank ekonomistlerinden Christian Schulz, “Döviz ve ticaret ile ilgili tartışılması gereken önemli bir acil konu yok. Herkesin aklındaki endişe tabii ki Yunanistan olacak. Yunanistan için mesaj da ülkenin ekonomisini kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmak zorunda olduğu olacak” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi