En iyi altın tahmincisi: Altın 2017'de...

26.10.2016 - 09:26 | Son Güncelleme :

Üçüncü çeyreğin en iyi altın tahmincisine, göre altın 2017'nin son çeyreğinde 1,100 dolara gerileyecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/18032016_ocbc_650.jpg

Üçüncü çeyreğin en iyi altın tahmincisi olan Oversea-Chinese Banking Corp.'a göre Fed'in büyük bir ihtimalle Aralık ayında faiz artırımına gitmesi ve 2017 yılında iki kez daha faiz artırmasıyla dolar desteklenecek ve altın olumsuz etkilenecek.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan'ın kaleme aldığı bir emtia raporunda, altının gelecek yıl her çeyrekte düşeceği ve 2017'nin son üç ayında ons başına 1,100 dolara gerileyeceğini belirtti. Spot piyasada işlem gören altın, Çarşamba günü 2017 yıl sonu hedefinin yüzde 16 üzerinde 1,276 dolardan işlem gördü.

##$$ALTINWIDGET##$$

Haberin Devamı

bloomberght'de yer alan habere göre; değerli metal, Aralık ayı sonrasında Fed'in faiz artırımlarından geri durmasıyla birlikte 2016 yılında değer kazandı. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bu hafta yaptığı açıklamada, Aralık ayı toplantısının faiz artırımı için en uygun zaman olduğunu belirterek beklentileri yükseltmişti.

''GÜÇLÜ DOLAR, GELECEK YIL ALTINI OLUMSUZ ETKİLEYECEKTİR''

Gan, söz konusu raporda “Merkez bankasının tam istihdam ve fiyat istikrarı hedefini göz önünde bulundurulduğunda, son veriler Fed'in ikili hedefine ulaştığını işaret ediyor. Doların altın ile güçlü korelasyonu dikkate alınırsa, olası yüksek faiz ortamı ve sonuç olarak güçlü dolar, gelecek yıl altını olumsuz etkileyecektir” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi