Erdoğan ve Putin bir araya geliyor

31.07.2015 - 14:42 | Son Güncelleme :

Dün görüşmelerin dondurulduğu belirtilen Türk Akımı için Putin ve Erdoğan'ın sonbaharda bir araya gelerek görüşeceği açıklandı

https://i.bigpara.com/i/55big/erdogan_putin_650.jpg

İki liderin yapacağı görüşmeye dair açıklama Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapıldı. Reuters'ta dün yer alan haberde, Rusya'nın Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğal gaz taşımak için planladığı Türk Akımı hakkındaki görüşmelerin dondurulduğu yer aldı.

Türk Akımı projesine Yunanistan'ın da dahil olması bekleniyor.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Rusya Enerji Bakanı Novak ise Türk Akımı konusundaki görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Gazprom ise BOTAŞ ile doğalgaz fiyatında indirim konusunda anlaşıldığını açıkladı. Botaş’a yüzde 10.25 indirim yapılacağı fakat belgenin henüz imzalanmadığı belirtildi.

TEKLİFLERİ DEĞİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 14 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin projede yalnızca transit ülke değil aynı zamanda enerji merkezi olmasına da sıcak baktıklarını belirtmişti. Rusya Federasyonu'nun başlangıçta olduğundan farklı bir teklifle geldiğini belirten Yıldız, her iki ülkenin de ortak çıkarlarını oluşturacak yapının kurulması gerektiğini söylemişti. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise dün yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye arasında hükümetler arası anlaşma imzalanmadan projenin inşaatına başlanamayacağını bildirmişti.

 

Hisse Başarıyla eklendi