Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamları açıklandı

28.11.2014 - 14:07 | Son Güncelleme :

Draghi, enflasyonun artması için gerekilenin yapılacağını söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/euromoney_11.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/euromoney_11.jpg">

Euro Bölgesi'nde enflasyon Kasım ayında beklentileri karşılayarak yıllık bazda yüzde 0.3 artarken, işsizlik oranı yüzde 11.5 oldu

Euro Bölgesi'nde enflasyon Kasım ayında beş yılın en düşük seviyesine yavaşlayarak, Avrupa Merkez Bankası'nı teşvikleri genişletmeye yöneltiyor.

Bölge'de tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) Kasım ayında yıllık bazda yüzde 0.3 arttı ve Bloomberg anketine katılan 41 ekonomistin tahmin medyanı ile aynı seviyede gerçekleşti. Çekirdek TÜFE ise Kasım'da yıllık yüzde 0.7 artarken, yine beklentilerle paralel gerçekleşti.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bugün açıklanan bir başka veriye göre ise Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı Ekim'de yüzde 11.5 seviyesinde kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı da aynı seviyedeydi.

Enflasyonun düşük seyre devam etmesi, AMB Yönetim Konseyi üzerindeki teşvikleri artırma baskısını artırıyor. 4 Aralık'ta toplanacak olan AMB'de Başkan Mario Draghi, enflasyonun olabildiğince hızlı artırılması gerektiğini ve bunun için ne gerekiyorsa yapmak için hazır olduklarını ifade ediyor.

Euro veri sonrasında düşük seyre devam ederek Frankfurt saati ile 11:18'de 1.2450 dolardan işlem gördü.

 

Hisse Başarıyla eklendi