Goldman Sachs seçim sonrası için karamsar

12.10.2015 - 17:29 | Son Güncelleme :

Goldman Sachs 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasalarda hızlı bir ralli olacağı beklentisini göz ardı etmezken, Türkiye'nin risk primi konusunda boğa pozisyonunda kalmaya devam ettiğini belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/12102015_goldman_sachs2.jpg

1 Kasım sonrası senaryoları değerlendiren Goldman Sachs, seçimler sonrası Türkiye piyasalarında bir iyimserlik dalgası esebileceğini kabul ederken, Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takasları ile ilgili boğa pozisyonunu da koruduğunu açıkladı.

BUSINESSHT'nin haberine göre; Ahmet Akarlı ve Nicolas Lippolis tarafından kaleme alınan raporda, mevcut seçim anketlerinin 1 Kasım seçimlerinden sonra yine tek parti iktidarının çıkmayacağı bir tabloya işaret ettiği vurgulandı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Raporda 1 Kasım seçimleri sonrası koalisyon hükümeti kurulmasının kısa vadede piyasalar için olumlu algınabileceği ancak bu durumun potansiyel olarak ekonomide aksaklıklara yol açabilecek politik istikrarsızlık ve belirsizliklerle geçen yeni bir dönem başlatabileceği belirtildi. 

AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının da önümüzdeki dönemde yeni bir seçim olması ihtimalini ortadan kaldırdığı için bir güven rallisi yaratabileceği belirtilirken bunun karşısında AK Parti'nin tek başına iktidarına ilişkin endişelere dikkat çekildi.

Raporda, "AK Parti iktidarı, ekonomik ve politik reformlardaki önemli bir ivme kaybına yol açan yükümlülüklere yönelik problemleri pekiştirebilir, ekonomide kira odaklı motifleri destekleyebilir ve politik etkinin konsolide olmasına neden olabilir ki böyle bir durum içeride politik gerilimler yaratabilir" değerlendirmesi yapıldı.

Goldman Sachs tüm bu değerlendirmelerden sonra Türkiye'de seçim sonrası bir ralli olabileceğine ilişkin olasılıkları kabul etse de, ülkenin risk primi ile ilgili boğa pozisyonunu koruduğunu açıkladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi