İki dev kurumdan kâr açıklaması

24.07.2014 - 09:14 | Son Güncelleme :

Turkcell'in kârı beklentilerin altında kalırken, Akbank beklentilerin üstünde kâr açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/lira_6540885553.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/turk_lirasi_tl_650_2.jpg">

Turkcell ve Akbank ikinci çeyrekte kârını açıkladı. Turkcell'in kârı beklentilerin altında kalırken, Akbank beklentilerin üstünde kâr açıkladı.

Turkcell 492 milyon lira kâr açıkladı

Ukrayna para birimi Hryvnia'daki değer kaybı ve tek seferlik giderlerin etkisiyle Turkcell'in net kârı ikinci çeyrekte yüzde 11.5 azalarak 492 milyon lira ile beklentilerin altında gerçekleşti.

Turkcell'in net kâr düşüşüne ilişkin açıklamasında, FAVÖK'teki artışa karşın dönem içinde gerçekleşen kur farkı giderlerinin etkili olduğu belirtilirken, tek seferlik giderler hariç bakıldığında net kârın 612.2 milyon lira olacağı ifade edildi.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Net kârı etkileyen tek seferlik faktörler ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı cezası, Rekabet Kurulu cezası, BTK kullanım miktarı sınırlı hizmetler iadesi ve arabağlantı giderleri etkisi olarak belirtildi.

Akbank 950.7 milyon lira kâr açıkladı

Akbank, yılın ikinci çeyreğinde 950.7 milyon lira net kar açıkladı. Akbank, yılın ilk yarısını 1 milyar 612 milyon lira konsolide net kârla geçti.

##$HABER_944942$##

Bankanın 2014 yılı ilk altı aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Yılın başında piyasalarda görülen dalgalanmanın ardından Şubat’tan itibaren küresel piyasalarda kademeli bir toparlanma eğilimi gördük. Bu gelişme aralarında Türkiye’nin bulunduğu gelişmekte olan ülkelere de olumlu yansıdı. Belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla Mart’tan itibaren ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. Ülkemizin risk primi azaldı, borçlanma maliyetlerinde de önemli düşüş yaşandı. Akbank olarak bu dönemde geçtiğimiz yılsonuna kıyasla aktiflerimizi büyüterek 209 milyar TL’ye çıkardık. Ayrıca aynı dönemde, nakdi ve gayrinakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği 157 milyar TL’nin üstüne yükselttik.” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi