İstanbul'un yeni çılgın projesi açıklandı

27.02.2015 - 12:32 | Son Güncelleme :

Anadolu'dan Avrupa'ya Büyük İstanbul Tüneli...

https://i.bigpara.com/i/55big/tunel_36.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tunel_36.jpg">

İstanbul'un yeni çılgın projesi Büyük İstanbul tüneli açıklandı. Tünelle Küçüksu'dan Gayrettepe'ye üç katlı dev bir tünelle geçilecek. Tünelin uzunluğu 6.5 kilometre olacak

Karayolu ve metro sisteminin olacağı tünel mevcut metro hatları ve karayollarıyla entegre edilecek. İncirli'den Sögütçeşme'ye yapılacak hızlı metro hattı bu dev tünelin içinden geçecek. Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla bağlantısı olacak. Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu bağlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliği 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluğu 6.5 km olacak.

Bu projeyle yıllık sera gazları yılda 115 bin ton azalacak, yeni bir arazi kullanılmasına ihtiyaç hissedilmeden İstanbul trafiği rahatlatılacak. Yıllık yaka geçişleri 4 milyona çıkacak, 6,5 milyonluk insan hareketlerine zemin hazırlayacak.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yangın algılama sistemleri olacak, her nokta kameralarla izlenecek. Her 500 metrede bir duraklama bekleme alanı oluşacak. Katlar arasında üç kat arasında geçişkenlikler merdivenlerle olağanüstü durumlarda tedbir sistemleri olacak. Metro sisteminde ise otomatik yavaşlatma hızlandırma sistemi olacak.

Beş yıl içinde 2020’ye gelmeden üç katlı büyük İstanbul tüneli istanbul’a türkiye’ye dünyaya hizmete hazır hale gelecek.

Üç katlı büyük İstanbul tüneli adı verilen projeye göre, boğazın altı Küçüksu'dan Gayrettepe'ye üç katlı dev bir tünelle geçilecek. Karayolu ve metro sisteminin olacağı tünel mevcut metro hatları ve karayollarıyla entegre edilecek. İncirli'den Sögütçeşme'ye yapılacak hızlı metro hattı bu dev tünelin içinden geçecek. Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla bağlantısı olacak. Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu bağlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliği 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluğu 6.5 km olacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi