Küresel piyasalar “AMB” sonrası dalgalı seyretti

09.12.2016 - 09:24 | Son Güncelleme :

Uluslararası piyasalar, Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü para politikası kararı ardından dalgalı seyretti

https://i.bigpara.com/i/55big/borsa_650_15.jpg

Ham petrol fiyatları, OPEC'in üretim kesintilerini tartışmak üzere grup dışı üreticilerle gerçekleştireceği toplantı öncesi kazançlarını ikinci güne taşıdı. Altın değer kaybetti. Asya hisse senetleri, Eylül ayından beri görülen en iyi haftanın sonunda dalgalı seyretti. Tahviller ve Güney Kore Wonu, doların güçlenmesiyle birlikte değer kaybetti.

ABD petrolü, OPEC ile grup dışı 14 üretici arasında Cumartesi günü Viyana'da gerçekleştirilecek görüşmelerin öncesinde varil başına 51 dolara yakın seviyelerden işlem gördü. Asya-Pasifik hisse senedi göstergesi dalgalı bir seyir izledi. Sydney ve Tokyo'da hisse senetleri yükselirken Güney Kore ve Hong Kong hisse senetleri düştü. Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya hazine tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarının miktarını azaltırken süresini uzatacağını açıklaması ardından değer kaybetti. Won, iki ayın en güçlü haftalık kazancını azalttı. Yatırımcıların dikkati, bu hafat sonu tekrar OPEC'in petrol arzının azaltılması yönünde gittiği anlaşma üzerinde olacak. Görüşmeler yatırımcılara anlaşmaya sadık kalınıp kalınmayacağına ilişkin ipucu sağlayabilir. Öte yandan dikkatler Fed'e doğru kayıyor. Neredeyse tüm traderlar, Fed'in yılı faiz artırımıyla tamamlayacağına ikna olmuş durumda.

Haberin Devamı

Sydney'de Ayers Alliance Securities CIO'su Jonathan Barrett, “Piyasanın hemen şimdiki odak noktası OPEC ve grup dışı üreticiler arasında bu hafta sonu gerçekleştirilecek görüşmeler. Fiyatlar için en etkili nokta varil başına 55 dolar seviyesi. Bu seviyenin üzerinde piyasa daha fazla arz ile karşı karşıya kalacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Çin'de ÜFE artışı 2011 yılı sonlarından bu yana görülen en yüksek seviyesinde artış kaydetti. Tüketici fiyatları ise, yükselen gıda fiyatları ile birlikte arttı.

 

Hisse Başarıyla eklendi