Moody's uyardı: Ucuz kredi döneminin sonu geldi

19.09.2014 - 14:45 | Son Güncelleme :

Moodys'den şirketlere kötü haber

https://i.bigpara.com/i/55big/moodys.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/moodys.jpg">

Moody's, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarının erken başlamasa da, tırmanışın hızlı olacağının ipuçlarını veren açıklamasını, Şirketler için ucuz kredi dönemlerinin sonu yaklaştı yorumunu yaptı.

Moody's Sermaye Piyasaları Araştırma birimi Başekenomisti John Lonski'nin kaleme aldığı değerlendirme raporunda, Sıfır faizli FED kaynakları ABD ekonomisinin canlanmasını sağladı ama bu hiç bir zaman sonsuza dek bolluk anlamına gelmiyor dedi ve ekledi:

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Şirket kredileri, cömert para politikasının sağladığı bol likiditeden oldukça iyi bir şekilde yararlandılar. Ama maalesef, aşırı bol likidite, çoğunlukla sermaye yapılarında yarattığı sürdürülemez durumları maskeliyor.

Lonski, konvansiyonel bakış açısının tersine, faiz artışlarının şirketlerin borçlanmalarını aynı hızda azaltmadıklarına dikkat çekti ve Tersine, şirket borçları, sıkılaştırmanın gelişimine bağlı olarak hız kazanır dedi.

Lonski, örnek olarak 2004 ile 2007 arasındaki sıkılaştırma döneminde, finans kesimi dışındaki şirketlerin borçlarının yıllık artış hızının yüzde 0.9 düzeyinden yüzde 9.4 düzeyine tırmandığını anımsattı.

 

Hisse Başarıyla eklendi