Nobel Ekonomi Ödülü İngiliz iktisatçının oldu

12.10.2015 - 15:45 | Son Güncelleme :

Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi Angus Deaton Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazandı.

https://i.bigpara.com/i/55big/12102015_angus_deaton.jpg

Nobel Komitesi yaptığı yazılı açıklamada ,"Refahı teşvik ve yoksulluğu azaltan ekonomi politikasını tasarlamak için, öncelikle bireysel tüketim tercihlerini anlamak gerekiyor. Herkesten daha fazla, Angus Deaton bu anlayışı geliştirdi."denildi. 

dunya.com'un haberine göre; Angus Deaton, mikroekonomideki tüketici talebi ve tüketim çalışmaları nedeniyle 2015 Nobel Ekonomi Ödülünün sahibi oldu. 

1.22 milyon doların sahibi oldu

Haberin Devamı

Deaton, 10 milyon İsveç Kronu ( 1.22 milyon dolar) para ödülünün sahibi oldu. Ekonomi Nobel ödülü diğer bilim dalları ödüllerinden farklı olarak, İsveç Merkez Bankası Sveriges Riksbank ile Nobel Vakfı tarafından ortaklaşa ödeniyor.

Nobel Ekonomi Ödülü için Richard Blundell, Robert Barro, William Nordhaus, William Woodford ve Nobura Kiyokati gibi ekonomistlerin adları geçiyordu. 

 Deaton'ın en son kitabı geçtiğimiz yıl yayımlanan"The Great Escape:health, wealth and the origins of inequality" adlı eseridir. 69 yaşındaki Deaton, Princeton Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olarak öğretim üyeliği görevini yürütüyor.  

Nobel Ekonomi ödülünü geçen yıl pazar gücü ve düzenlemeler konusunda yaptığı analiz çalışmasıyla Fransız ekonomist Jean Tirole kazanmıştı. Geçmişte Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazananlar arasında Milton Friedman, Paul Krugman ve Friedrich von Hayek gibi isimler de yer aldı. 

 

Hisse Başarıyla eklendi