Petrol yeniden 100 dolar olur mu?

26.01.2015 - 10:33 | Son Güncelleme :

'Bu Suudi Arabistan’ın bir oyunu değil'

https://i.bigpara.com/i/55big/petrol_9845.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/petrol_9845.jpg">

Suudi Arabistan’ın en büyük yatırımcısı Prens Alwaleed Bin Talal petrol fiyatlarının bir daha asla 100 dolar seviyesine çıkmayacağı yönündeki iddiasını yineledi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümünün ardından, CNBC kanalının bir programına demeç veren, Suudi Arabistan’ın en büyük yatırımcısı Prens Alwaleed Bin Talal, petrol fiyatlarıyla ilgili tahminini yineledi.  Prens, petrolün varil fiyatının bir daha asla 100 dolar seviyelerine çıkmayacağının altını çizdi. Suudi Prens, petroldeki düşüşün hız kazandığı zamanlar da benzer bir yorumda bulunmuştu.

‘ÜLKEM BATMAZ’

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Suudi Prens, ülkesinin gelir kaynağının yüzde 90’ının petrolde geldiğini ve emtianın son dönemdeki düşüşünden derinden etkilendiğini ifade etti. Prens, petrol daha da dibe vursa bile Suudi Arabistan’ın bu yüzden batacak ülkeler arasında ilk sırada olmayacağına işaret etti.

BU SUUDİ ARABİSTAN'IN BİR OYUNU DEĞİL

Alwaleed Bin Talal, sanılanın aksine, petrol fiyatlarındaki düşüşün Suudi Arabistan’ın ABD’nin kaya petrolü üretimine balta vurmak için ayak diremesinin değil, birbiriyle bağlantı birbirinden farklı olayların etki ettiğini belirtti. cnbce.com'un haberine göre; Suudi Prens, “Size teyit ederim ki Suudi Arabistan ABD’deki kaya petrolü sektörüne sekte vurmak için petrol fiyatlarıyla oynamıyor. Piyasada fazla arz, az talep var” diye devam etti. Petrol fiyatları Haziran 2014'ten bu yana yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi