'TL'de düşüş devam edecek'

31.07.2015 - 14:35 | Son Güncelleme :

Citigroup, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmeye devam edeceğini beklediklerini belirtti

https://i.bigpara.com/i/55big/turk_lira_dolar_650.jpg

Citigroup Inc.'nin döviz stratejisti Luis Costa, Türk Lirası'nda euro ve doların eşit ağırlıkta oluşturduğu döviz sepeti karşısında açtıkları "kısa" pozisyonda karlarını realize ettiklerini ve bu işlemden yüzde 1.2 kar ettiklerini kaydetti. 

Türk Lirası'nın düşeceği beklentisi ile açtıkları pozisyonun "haftanın işlem fikri" olduğunu kaydeden Costa, "Merkez Bankası'nın çoklu faiz politikasını sadeleştireceğine ilişkin açıklaması, Banka'nın bir kaç yıl önceki likidite tarafından yönlendirilen çerçeveden uzaklaşarak daha bir para politikası tarafından yönlendirilen çerçeveye doğru kesin bir adım" dedi.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

Costa, "Forward eğride, 3 ay 1 yıllık vadeli forward oranı şimdilerde yüzde 9.95 seviyesinde seyrediyor ve bu yeni faiz oranının mevcut gecelik oranlardan 100 baz puan aşağıda olduğunu işaret ediyor. Bloomberght'nin haberine göre; bu durum Türk Lirası için pozitif değil" dedi.

Costa, "Haftanın işlem fikrini kapatmamıza karşın, "portföyümüzdeki 3 aylık call spreadler yoluyla 'uzun' dolar/TL'miz devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi